Поддршка за млекопреработувачката индустријаод фарма до продавница
Генлајт за индустријата за преработка на млеко и млечни производи:
Контрола на квалитет | Оптимизирање на производство | Прилагодување на CIP | Тестови за адултерација| Стандардизација на производ

Контрола на квалитет и стандардизација на млекото
- Вкупен број соматски клетки
- Аеробни микроорганизми
- Содржина на вода
- pH
- Масти
- Протеини
- Лактоза
Препорачани тестови
- Воден активитет (aW)
- Aflatoxin M1
- Калциум
- Витамини
- Тестови за адултерација
Микробиологија на млеко
- Staphylococcus aureus
- Listeria monocytogenes
- Квасци и мувли
- Lactobacillus
- Psychrotrophic microorganisms
Специфични анализи
- Содржина на протеин од сурутка и казеин
- Адултерација на млечни масти
- Natamycin
- Антибиотици
- Сорбинска киселина
- Бензоева киселина
- Содржина на сол