Поддршка за млекопреработувачката индустријаод фарма до продавница

Со современа опрема и стручен кадар, нудиме најдобра точност и прецизност на резултати. За обезбедување на квалитетен производ и долг рок на траење.

Генлајт за индустријата за преработка на млеко и млечни производи:

Контрола на квалитет | Оптимизирање на производство | Прилагодување на CIP | Тестови за адултерација| Стандардизација на производ

Контрола на квалитет и стандардизација на млекото
  • Вкупен број соматски клетки
  • Аеробни микроорганизми
  • Содржина на вода
  • pH
  • Масти
  • Протеини
  • Лактоза
Препорачани тестови
  • Воден активитет (aW)
  • Aflatoxin M1
  • Калциум
  • Витамини
  • Тестови за адултерација
Микробиологија на млеко
  • Staphylococcus aureus
  • Listeria monocytogenes
  • Квасци и мувли
  • Lactobacillus
  • Psychrotrophic microorganisms
Специфични анализи
  • Содржина на протеин од сурутка и казеин
  • Адултерација на млечни масти
  • Natamycin
  • Антибиотици
  • Сорбинска киселина
  • Бензоева киселина
  • Содржина на сол